Don’t Fake It ‘Till You Make It.

Jag uppskattar en bra bild, en fin bild och ärlighet. Jag uppskattar å andra sidan inte när fotografer lägger ut bilder och säger "jo det var så här det såg ut" när det helt uppenbart är ett svenskt fjäll och en vintergata tagen på södra halvklotet. Det händer hela tiden, tro mig.

Vi har förmånen att vara så kreativa vi vill, men det kräver (ibland) ett visst mått av rättframhet och ärlighet. Nedanstående bild är min. Jag älskar känslan och lugnet i denna bild. Och även om det är stenarna som är i fokus, och ljuset var där så var bilden inte komplett när den togs. Jag tog därför det för mig ovanliga beslutet att göra en komposit. Där förgrunden bort till horisonten består av en bild från Fågelsundet kompletterad med en himmel (med tillhörande reflektion) tagen på Österlen något år tidigare.

Se det för vad det är, det är en bild, men den är inte dokumentär. Det är ett hantverk, men det krävdes mer än bara en kamera och lyckliga omständigheter en onsdagkväll för att få till den.

Avseende titeln så har jag levt större delen av mitt liv enligt den motsatta devisen, mao Fake It ‘Till You Make It men just under dessa omständigheter så behövs ett visst mått av ärlighet.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev längst ner på denna sida för att få fler tips och erbjudanden. Exempelvis rabatter på workshops och kurser. På min sajt finns även den uppskattade bloggen Tips & Tricks. 

fotoresa!

Vill du utvecklas som fotograf? Häng på landskapsfotografen och Tamronambassadören Mattias Sjölund/Foto Magica och den berömde fotografen Ole Henrik Skjelstad till vackra Romsdalen i maj. Läs mer här: https://fotomagica.net/romsdalen


Web_MS82513_1.jpg
Mattias Sjolund