Bokningen stängd

Upplev magiska Romsdalen tillsammans med Foto Magica och den berömde landskapsfotografen Ole Henrik Skjelstad i vår

den 23-26 maj 2019 

Bild från Romsdalen -Ole Henrik Skjelstad

Bild från Romsdalen -Ole Henrik Skjelstad

 

Ett fåtal platser kvar

Utveckla dina färdigheter inom landskapsfotografering i fantastiska Romsdalen i maj 2019. Under ledning av de uppmärksammade landskapsfotograferna Ole Henrik Skjelstad och Mattias Sjölund/Foto Magica kommer vi under 3 dagar vandra i storslagen natur. Workshopen innefattar även seminarier i post process. 

Workshopens höjdpunkter:

 • Handledd tredagars workshop med fokus på landskapsfotografering och post process med både praktik och teori.

 • Naturupplevelser vid fjäll, bäckar och sjöar. Bl.a. Vengedalen och Trollstigen.

 • Seminarier och mycket mer

Kort om workshopens två instruktörer. 

Ole Henrik Skjelstad

Ole Henrik Skjelstad är landskapsfotograf från Hønefoss i Norge som även har en passion för såväl Norrsken som Vintergatan. Han har de senaste åren haft betydande internationell framgång med bl.a. Editors Choice utmärkelser på 500px, National Geographic och F-stoppers. Ole Henrik är även ambassadör för Pentax. 

Mattias Sjölund/Foto Magica

Mattias Sjölund är en prisbelönt landskap och havslandskapsfotograf och ambassadör för Tamron och NiSi. Han har sin bas i Uppsala men fotar regelbundet i olika svenska och internationella landskapsmiljöer. Han är representerad av bl.a. Mollbrinks Art Gallery och blivit publicerad på exempelvis både 1x.com och F-Stoppers. 

Bild från Romsdalen -Ole Henrik Skjelstad

Bild från Romsdalen -Ole Henrik Skjelstad

Målgrupp: 

Fotografer med intresse för att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering. 

Min/max antal: 15/20

innehåll

 • Grundläggande komposition.

 • Arbeta med exponeringstriangeln och olika tekniker som ICM och slutartider

 • Att upptäcka motiven.

 • Arbeta med ljuset

 • Intima landskap

 • Utrustning/teknik

 • Vi fokuserar på: 
  - Kamerateknik 
  - Bildkomposition
  - Panoramafotografering
  - Bländarinställningar
  - Landskapsfotografering med olika brännvidder
  - Långa vs korta slutartider
  - Foto med filter

Utöver ovanstående arbetar vi även med våra bilder och har utbildning i Lightroom och Photoshop där vi delar med oss av våra insikter och bästa tips.


Instruktörerna är din personliga coach och guider under hela resan.

Program

Destinationer vi bl.a. kommer besöka

 • Vengedalen

 • Litlefjell

 • Trollstigen

23 maj

Vi samlas runt kl 19 den 23 maj på flygplatsen i Ålesund för transport vidare in i Romsdalen. På vägen provianterar var och en för hela resan. Frukost ingår. Var och en ansvarar för mat/dryck för lunch medans vi försöker handla upp middagsmat gemensamt. På plats kommer vi ha genomgång inför morgondagen.

24 maj

Beroende på väder börjar vi strax innan gryningen. Vi kommer ömsom vandra/ömsom resa mellan olika platser i Romsdalen som Ole Henrik under sina många besök där hittat. Vi kommer under hela workshopen resa med vädret och destinationer kan komma att bytas ut eller flyttas på till annan tidpunkt. Någon gång mitt på dagen har vi ett antal timmar för vila och ett seminarium i post process. Efter mörkrets inbrott återvänder vi till bas för vila. Dagen avslutas c:a kl. 23.

25 maj

Vi fortsätter med ytterligare en heldag, från gryning till kväll inne i Romsdalen. Dagen avslutas c:a kl. 23.

OBS. Vi kommer att ha långa dagar både den 24 och 25 maj. Det är frivilligt att hänga med i gryningen och för dom som önskar sova lite längre på lördagsmorgonen så kommer det gå en transport även vid 09 för att möta upp övriga ute i fält. Exempelvis är kl 02 på natten en fantastisk tidpunkt att fånga det första ljuset i. 

All mat utöver frukost intas ute i fält såväl både fredag som lördag. Tänk därför på att proviantera sådant som är lätt att laga. Om ni önskar varm mat, ta med eget stormkök. 

26 maj

Vi sover ut denna morgon för att kl. 09 dra i gång ett halvdags seminarium i post process samt genomgång av våra bästa bilder från resan.  Transport tillbaka till flygplatsen i Alesund på eftermiddagen. 

Pris

Pris per person är 5995 SEK inkl. moms.

Efter att intresseanmälan nedan skickats in till oss kommer ni inom en period av 15 veckor erhålla en faktura på 30% av beloppet som ska betalas inom 10 dagar. 

Senast 1 månad innan genomförandet av workshopen kommer ni få en tilläggsfaktura på de resterande 70%, även den ska inbetalas inom 10 dagar. 

Se nedan vad som gäller vid avbokning mm.

Priset inkluderar:

 • Tre dagars kurs i landskapsfotografering samt post process med Ole Henrik Skjelstad och Mattias Sjölund, både praktisk och teoretisk del.

 • Tillgång till gemensamt utrymme för efterbearbetning under kvällstid

 • Frukost alla dagar

 • Del i fullt utrustat boende

 • Busstransport från/till flygplatsen i Alesund (Norge)

 • Moms

Priset inkluderar ej flyg till och från Ålesund. 

Att ta med

Utrustning: Medtag kamera med normalzoom samt trebenstativ (tri-pod). Om möjligt medtag även ett vidvinkelobjektiv samt eventuell dator. Helst med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Det kommer på plats finnas en del utrustning från bl.a. Tamron och NiSi att testa, även olika mjukvaror att testa.

Klädsel: Ta med varma kläder efter väder och bekväma vattentäta kängor eller stövlar. Ni behöver utrymme i packningen för ombyte, matsäck samt kamerautrustning. 

Villkor

Vi lyder under lagen om svensk resegaranti

När blir bokningen bindande?

Bokningen blir bindande så snart du får ett bekräftelsemail att din bokning är registrerad eller erhåller en startfaktura.

Inställd workshop pga för litet antal deltagare, vad gäller då?

I händelse av att workshopen inte blir fulltecknad och därmed ställs in så kommer ingen faktura utgå och ni är då heller ej skyldiga att inbetala något. Om ni trots detta inbetalat medel så kommer dessa till fullo returneras senast för datumet då workshopen skulle genomföras. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Inställd workshop pga att kursledaren blir sjuk eller av annan oförutsedd anledning ej kan genomföra workshopen/resan, vad gäller då?

Då återbetalas 100% av samtliga eventuellt inbetalda medel. Senast 10 dagar efter att det annonserats via e-post. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Hälsa

Du som resenär ansvarar själv att du är vid god kondition och hälsa vid kursen eller resan. Även att du har vaccinerat dig mot sjukdomar i det land som du ska resa till.

Prisförändringar

I händelse av att våra underleverantörer och samarbetspartners, exempelvis restauranger, hotell mm oannonserat förändrar sina priser kan mindre tillägg förekomma. Du har dock alltid ett val att avstå och därmed helt slippa betala för den specifika kostnadsposten.

Om du avbokar gäller följande:

Avbbokning skall ske skriftligen och omedelbart då hinder för resa/workshop uppkommer. Avbokning görs till msjolund@me.com

Om avbokning sker tidigare än 30 november 2018 återbetalas samtliga eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

Om avbokning sker tidigare än 30 december 2018 återbetalas 50% av eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader alternativt om inga medel inbetalats så kommer ni faktureras 50% av avgiften.

Om avbokning sker tidigare än 15 januari 2019 återbetalas 20% av eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader alternativt om inga medel inbetalats så kommer ni faktureras 80% av avgiften.

Om avbokning görs efter 15 januari 2019 kommer du att debiteras full avgift, det vill säga 5995 SEK inkl. moms. 

Eventuella inköp som har gjorts inför för denna specifika kurs eller resa ersätts inte. Detta gäller exempelvis köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Under workshopen är all förtäring av alkohol strikt förbjudet. Om det skulle framkomma att någon brutit mot detta eller intagit andra enl. lag förbjudna substanser kommer vederbörande omgående avstängs från workshopen utan möjlighet till återbetalning. Vederbörande kommer även att förlora sin plats i boendet och kommer för egen räkning behöva ta sig tillbaka till Ålesund. 

Kursanmälan nedan. Sista anmälningsdag 30 januari 2019. Kursen kan komma att bli fulltecknad betydligt tidigare.

Fullständigt namn *
Fullständigt namn