Välkommen till Sachsen - En fotoresa

Sandstensbergen vid Elbe

I före detta Östtyskland strax utanför Dresden ligger Nationalpark Sächsische Schweiz som sträcker in över den tjeckiska gränsen, då under namnet Bohemian Switzerland (Národní park České Švýcarsko). Hit reser vi med vår guide Martin Rak och Mattias Sjölund

Floden Elbe utgör områdets ryggrad och mycket av det vi gärna ser och upplever här får en fin inramning av floddalen. Ett exempel är området runt det gamla össtyska lyxhotellet Berghotel Bastei som bl.a. bjuder på en ramp som går rakt ut i luften, fint placerad några hundra meter ovanför Elbe med en vidunderlig utsikt åt alla håll.

Sandstensbergen vid Elbe II

I detta område, i direkt anslutning, finns även Bastei (https://en.wikipedia.org/wiki/Bastei) med anor från 1800-talet med fantastiska fotomöjligheter.

Bron vid Bastei

Tack vare Elbe så får vi i detta område ofta dimma som lägger sig som ett lock nedanför de enorma sandstenspelarna. Och topparna i det kuperade landskapet går igenom och bildar vad som ser ut att vara flytande öar i himlen.

I denna del av Tyskland är det förhållandevis rätt billigt att äta och bo, ännu billigare blir det på andra sidan gränsen i Tjeckien. I närheten av Libouchec hittar vi den andra änden av den tyska nationalparken och i området Tiské stěny har bland annat filmerna om Narnia spelats in. Där kan man exempevis bo och äta på Turistická chata Tisá om man inte väljer att bo på den tyska sidan i exempelvis Pirna eller exempelvis Rathmannsdorf.

Foto Magica erbjuder guidade resor till Sachsen. Vid intresse att hänga med på nästa tur vänligen maila till info@fotomagica.net




Mattias Sjolund