Fotoresor, Workshops & Kurser

 
 

Är du en passionerad fotograf som vill utvecklas?

Web_MS85038-Redigera.jpg

Oavsett om du är nybörjare eller mer avancerad amatör så erbjuder vi dig möjligheten att utveckla dina kunskaper inom såväl landskapsfotografering som post process. Vårt mål är att du ska komma hem med både bra bilder såväl som nyvunna insikter och kunskaper.

Vi har idag flerårig erfarenhet av denna verksamhet och arrangerar fotoresor, workshops och kurser i såväl Sverige som Norge men även andra länder. Bland annat i samarbete med Scandinavian Photo.

Nedan kan ni läsa om alla aktuella fotoresor, kurser och workshops, flera är speciellt framtagna för dig som älskar landskapsfotografi.  

shutterstock_276520895.jpg

Fotoresor & Workshops

På våra fotoresor och workshops får du möjlighet att grotta in dig i såväl ditt som andras fotograferande, hela tiden med ett tydligt fokus på landskapsfoto.

Det är något speciellt som händer när en grupp människor samlas och där alla delar samma passion. Vi lär av varandra, och jobbar tillsammans. Som handledare säkerställer jag givetvis att du får den hjälp du önskar samt att du får svar på dom frågor du har. Alltid med målet att du ska få med dig bra bilder och nya insikter därifrån.

IMG_4505.jpeg

Oavsett om du är nybörjare eller mer avancerad i ditt fotograferande finns här något för dig. Anmälan och mer information om kommande events nedan.

På samtliga våra fotoresor och workshops fokuserar vi på:


 • Kamerateknik 

 • 
Bildkomposition


 • Panoramafotografering


 • Bländarinställningar

 • 
Landskapsfotografering med olika brännvidder

 • 
Långa vs korta slutartider

 • Foto med filter

 • Tekniker som ICM, focus stacking, fotografisk Impressionism.

Inte sällan har kör vi även seminarier i post process mm på utvalda resor.

Kalendarium 2019 & 2020

30 mars -Heldagsworkshop i landskapsfoto i Grisslehamn och Singö. Slutsåld

6 april -Heldagsworkshop i landskapsfoto i Grisslehamn och Singö. Slutsåld

23-26 maj -Upplev magiska Romsdalen tillsammans med Foto Magica och den berömde landskapsfotografen Ole Henrik Skjelstad. Slutsåld

7 september -Heldagsworkshop i landskapsfoto i Grisslehamn och Singö. Slutsåld

5-6 oktober -Upplev höstens fyrverkeri i Färnebofjärdens Nationalpark och Grisslehamn.

25-26 april 2020 -Möt våren på vackra Österlen och vid Söderåsens Nationalpark med David Thompson .

1-4 oktober 2020 -Upplev magiska Romsdalen i höstskrud tillsammans med Foto Magica och den berömde landskapsfotografen Ole Henrik Skjelstad. Bokningen öppnar snart.


Heldags workshop i landskapsfoto i Grisslehamn och på Singö

Om du vill pröva på detta med workshop, utvecklas som landskapsfotograf alternativt känner att dom större paketen som erbjuds på marknaden är för kostsamma så är det här erbjudandet för dig.

Under en heldag så kommer vi att befinna oss i det vackra kustlandskapet i norra Roslagen. Vi kommer fokusera på kompositioner vid dom klippiga och steniga stränderna samt den kringliggande naturen. Nästa event 7 september 2019

Skatudden, Grisslehamn

Skatudden, Grisslehamn


För andra året i rad kör vi denna succé!

Fånga höstens fyrverkeri vid både skog och hav i Färnebofjärdens Nationalpark och Grisslehamn

Fånga höstens fyrverkeri vid både skog och hav på denna 2 dagars fotoresa tillsammans med den svenske landskapsfotografen och Tamronambassadören Mattias Sjölund i Färnebofjärdens nationalpark och kusten vid Grisslehamn. På denna fotoresa arbetar vi både teoretiskt och praktiskt med såväl komposition som redigering. Workshopen körs den 5-6 oktober 2019

WebHöst.jpg

Möt våren på vackra Österlen & Söderåsens Nationalpark med David Thompson

Precis när bokskogarna lövar är det magiskt i dessa pelarsalar. På denna resa kommer vi utöver vackra bokskogar även uppleva sandstränderna vid Stenshuvud, soluppgången i dom vackra backarna vid Brösarp samt dom bitvis dramatiska kusterna på Österlen. På denna resa får ett fåtal resenärer möjlighet att utveckla sina kunskaper inom foto med fokus på landskapsfotografering.

Bokskog på Österlen i april

Bokskog på Österlen i april

Generella Villkor för Workshops & Fotoresor

Vi erbjuder utbildning och kan med hänsyn till gällande lagstiftning dessvärre inte förmedla paketresor där exempelvis hotell och/eller flyg eller annan transport såsom exempelvis tåg ingår. Vi rekommenderar dock alltid lämpliga hotel mm. som passar den aktuella resans övriga schema.

När blir bokningen bindande?

Bokningen blir bindande så snart du får ett bekräftelsemail att din bokning är registrerad. Eller erhåller en startfaktura.

Inställd workshop pga för litet antal deltagare, vad gäller då?

I händelse av att workshopen inte blir fulltecknad och därmed ställs in så kommer ingen faktura utgå och ni är då heller ej skyldiga att inbetala något. Om ni trots detta inbetalat medel så kommer dessa till fullo returneras senast för datumet då workshopen skulle genomföras. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Inställd workshop pga att kursledaren blir sjuk eller av annan oförutsedd anledning ej kan genomföra workshopen/resan, vad gäller då?

Då återbetalas 100% av samtliga eventuellt inbetalda medel. Senast 10 dagar efter att det annonserats via e-post. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Avbokning

Avbbokning skall ske skriftligen och omedelbart då hinder för resa/workshop uppkommer. Avbokning görs till msjolund@me.com

Om du avbokar gäller följande:

 • Om avbokning sker tidigare än 3 månader innan återbetalas samtliga eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning sker tidigare än 2 månad innan återbetalas 50% av eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning sker tidigare än 1 månad innan återbetalas 20% av eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning görs då det är mindre än en månad kvar kommer du att debiteras full avgift.

Ovanstående tidsintervaller kan dock för vissa workshops vara betydligt hårdare beroende på resmål. Exakt information vad som gäller finner ni på sidan för den aktuella resan.

Inköp som eventuellt har gjorts inför för denna specifika kurs eller resa ersätts inte. Detta gäller exempelvis köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Hälsa

Du som resenär ansvarar själv att du är vid god kondition och hälsa vid kursen eller resan. Även att du har vaccinerat dig mot sjukdomar i det land som du ska resa till.

Prisförändringar

I händelse av att våra underleverantörer och samarbetspartners, exempelvis restauranger, hotell mm oannonserat förändrar sina priser kan mindre tillägg förekomma. Du har dock alltid ett val att avstå och därmed helt slippa betala för den specifika kostnadsposten.

Mer om er handledare

Handledare på samtliga kurser, resor och workshops är bland annat Mattias Sjölund som är svensk ambassadör för Lowepro Tamron och NiSi. Han är en passionerad fotograf med fokus på havslandskap och landskapsfoto. Han är representerad av flera gallerister, bl.a. Bonnierägda Nordic Art Gallery (NOA) och Mollbrinks konst. Mattias är baserad i Uppsala och fotar kontinuerligt såväl svenska som internationella landskapsmiljöer.

Minimal miljöpåverkan

Foto Magica arbetar sedan 2019 med målet är att ha 0% påverkan på miljön. Vi har bl.a. till 100% klimatkompenserat vår webb som varje år bidrar med utsläpp motsvarande förbränning av 200 kg. kol. Givetvis klimatkompenserar vi även alla våra resor.

Utöver konventionell klimatkompensation tillämpar vi även noggrann tillsyn av den natur vi befinner oss i samt att vårt avtryck där ska vara i det närmaste obefintligt.

Vi samarbetar med Nature First -The Alliance for Responsible Nature Photography och arbetar med följande principer:

 1. Prioritera naturens välbefinnande framför ditt eget fotograferande

 2. Skaffa nödvändig kunskap om de platser du ska besöka och fotografera

 3. Innan du vidtar en åtgärd, fundera över konsekvenserna. Både kort och långsiktiga.

 4. Var betänksam innan du delar platsinformation om en specifik plats

 5. Se till att du har vetskap om vilka regler och begränsningar som finns i området du rör dig i. Även temporära

 6. Följ alltid Leave No Trace principer

 7. Sprid och utbilda andra om vikten av dessa principer

Vi tror även att dom som deltar på våra fotoresor bryr sig om miljön. Deltagare uppmanas därför från och med 2019 att proaktivt hjälpas åt att ta rätt på och forsla bort föremål som de hittar och som inte hör hemma i naturen, exempelvis olika plaster och metaller.


Kurser

Vi kör grundkurser i såväl foto som post process (Lightroom och Photoshop). Nedan kan ni se vilka kurser som är planerade just nu.

Kalendarium 2019

19 januari -Grundkurs Lightroom Scandinavian Photo Slutsåld

16 februari -Grundkurs Lightroom Scandinavian Photo Slutsåld

27 april -Grundkurs Lightroom Scandinavian Photo

7 maj NiSi kurs Stockholm -Hur du praktiskt arbetar med filter. Bokas genom Scandinavian Photo

10 juni NiSi kurs Göteborg -Hur du praktiskt arbetar med filter. Bokas genom Scandinavian Photo

11 juni NiSi kurs Malmö -Hur du praktiskt arbetar med filter. Bokas genom Scandinavian Photo


Privat undervisning

Är ni intresserade av att anlita mig för privat konsultation och utbildning så kan ni kontakta mig på nedanstående formulär. Ej bindande.

Pris per person och dag (endast vardagar): 2800 SEK inkl. moms.

Under denna dag specialsyr vi tillsammans ihop en lösning som passar dina förutsättningar och behov.

Priset inkluderar ej eventuella reskostnader eller kostnader för eventuellt logi.

Namn *
Namn