Upplev Färnebofjärdens nationalpark och kusten vid Grisslehamn. 

5-6 oktober 2019

Upplev ett färgsprakande höstfyrverkeri i såväl vackra Roslagen som vid Färnebofjärdens Nationalpark på denna 2 dagars fotoresa tillsammans med den svenske landskapsfotografen och Tamronambassadören Mattias Sjölund. 

Web_MS85528-Redigera.jpg
 
 

Vi upprepar 2018 års succé!!!

Denna tvådagars workshop i landskap och naturfotografering tar dig via Uppsala till vackra Färnebofjärdens nationalpark och kusten vid Grisslehamn. 

kort om Workshopen:

 • Guidad tvådagars workshop/fotoresa med fokus landskapsfotografering och post process med både praktik och teori

 • Möjlighet att uppleva varierad natur. Vi kommer besöka både lövskogar, sjöar, kust och hav.

 • Seminarier och mycket mer

VÅrt mål

Vårt mål med denna workshop är att du ska komma hem med fantastiska bilder och med nya kunskaper och insikter i bagaget.

Program

Mattias kommer medverka under hela workshopen och leda samtliga moment. Som guide och ett bollplank kring fotografering samt vid arbetet med bildbehandling av dagens bilder vid samlingen på hotellet under kvällen. Följande essentiella delar finns på programmet:

 • Grundläggande komposition.

 • Arbeta med exponeringstriangeln och olika tekniker som ICM och slutartider

 • Att upptäcka motiven.

 • Arbeta med ljuset

 • Intima landskap

 • Utrustning/teknik

 • Vi fokuserar på: 
  - Kamerateknik 
  - Bildkomposition
  - Panoramafotografering
  - Bländarinställningar
  - Landskapsfotografering med olika brännvidder
  - Långa vs korta slutartider
  - Foto med filter

Utöver ovanstående arbetar vi även med våra bilder och har utbildning i Lightroom och Photoshop där vi delar med oss av våra insikter och bästa tips.

Lördag 5 oktober

Samling Uppsala Central kl. 07:00. Chartrad buss mot Färnebofjärdens nationalpark.

Väl framme vid 08:00 kommer vi att bli utmanade av naturen att hitta vackra kompositioner i alla vackra höstfärger. Var och en har med sig matsäck som vi vid en gemensam lunch tar runt 12:00 nånstans runt sjön.

Runt kl. 15:30 avreser vi mot Grisslehamn och Hotell Havsbaden där vi äter gemensam middag kl 19:00. 

Medans ni äter färdigt påbörjar vi ett seminarium kl. 19:00 om efterbearbetning med historier och inslag från olika fotoäventyr.

Dagens officiella program avslutas kl. 21:00

Söndag 6 oktober

För dom som önskar avgår vi till fots kl. 06:00 för att fånga morgonens första ljus över Ålandshav. Vi återvänder c:a kl 08:00 för frukost och samling samt ett kortare seminarium kring avancerad post process i Photoshop.

Kl. 10:00 Kommer vi att bege oss ut till kustlandskapet för att åter utmana oss själva att hitta nya spännande motiv och arbeta med olika tekniker för att på ett så kreativt sätt som möjligt försöka fånga motiven. Kl. 15:00 är det åter samling på Hotel Havsbaden för avrundning och prisutdelning för helgens bästa bild. Samtliga deltagare kommer även erhålla en Goodie bag med fina erbjudanden och produkter. Dagen avslutas c:a 16:30. 

Buss går tillbaka till Uppsala.

Om Mattias Sjölund/Foto Magica

Handledare på samtliga kurser, resor och workshops är bland annat Mattias Sjölund som är svensk ambassadör för Lowepro Tamron och NiSi. Han är en passionerad fotograf med fokus på havslandskap och landskapsfoto. Han är representerad av flera gallerister, bl.a. Bonnierägda Nordic Art Gallery (NOA) och Mollbrinks konst. Mattias är baserad i Uppsala och fotar kontinuerligt såväl svenska som internationella landskapsmiljöer.

Inkvartering

Önskar ni övernatta så rekommenderar vi Hotel Havsbaden i Grisslehamn. Detta är en tillkommande kostnad. Priset varierar beroende på om ni vill bo i enkelrum eller dela ett dubbelrum med en annan deltagare. I nedanstående intresseanmälan kommer ni även att kunna anmäla om ni önskar sova där och i vilken form. Kostnad runt 1000 SEK. inkl moms. Slutligt pris meddelas senare och ni kan då välja att avstå möjligheten.

deltagare.jpg

Pris

Pris per person är 3795 SEK inkl. moms.

Efter att intresseanmälan nedan skickats in till oss kommer ni inom en period av 15 veckor erhålla en faktura på 30% av beloppet som ska betalas inom 10 dagar. 

Senast 1 månad innan genomförandet av workshopen kommer ni få en tilläggsfaktura på de resterande 70%, även den ska inbetalas inom 10 dagar. 

Se nedan vad som gäller vid avbokning mm.

Priset inkluderar:

 • Två dagars kurs i landskapsfotografering med Mattias Sjölund, både praktisk och teoretisk del.

 • Tillgång till konferensdel på Hotell Havsbaden för efterbearbetning

 • Middag på lördagskvällen (alkoholfritt dryckesalternativ ingår)

 • Frukost på söndagen

 • Busstransport från Uppsala till Färnebofjärdens nationalpark och hotell Havsbaden i Grisslehamn på lördagen samt busstransport från Grisslehamn till Uppsala på söndagen.

 • Moms

Fakta

 • Målgrupp: Fotografer med intresse för att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering.

 • Min/max antal: 5/7

 • Sista anmälningsdag: 1 september 2019

Att ta med

 • Utrustning: Medtag kamera med normalzoom samt trebenstativ (tri-pod). Om möjligt medtag även ett vidvinkelobjektiv samt eventuell dator. Helst med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Det kommer på plats finnas en del utrustning från bl.a. Tamron att testa, även olika mjukvaror att testa.

 • Klädsel: Ta med varma kläder efter väder och bekväma vattentäta kängor eller stövlar.

 • Medtag även matsäck för dag 1

Villkor

När blir bokningen bindande?

Bokningen blir bindande så snart du får ett bekräftelsemail att din bokning är registrerad.

Inställd workshop pga för litet antal deltagare, vad gäller då?

I händelse av att workshopen inte blir fulltecknad och därmed ställs in så kommer ingen faktura utgå och ni är då heller ej skyldiga att inbetala något. Om ni trots detta inbetalat medel så kommer dessa till fullo returneras senast för datumet då workshopen skulle genomföras. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Inställd workshop pga att kursledaren blir sjuk eller av annan oförutsedd anledning ej kan genomföra workshopen/resan, vad gäller då?

Då återbetalas 100% av samtliga eventuellt inbetalda medel. Senast 10 dagar efter att det annonserats via e-post. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Avbokning

Avbbokning skall ske skriftligen och omedelbart då hinder för resa/workshop uppkommer. Avbokning görs till msjolund@me.com

Om du avbokar gäller följande:

 • Om avbokning sker tidigare än 3 månader innan återbetalas samtliga eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning sker tidigare än 2 månad innan återbetalas 50% av eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning sker tidigare än 1 månad innan återbetalas 20% av eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning görs då det är mindre än en månad kvar kommer du att debiteras full avgift.

Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Hälsa

Du som resenär ansvarar själv att du är vid god kondition och hälsa vid kursen eller resan. Även att du har vaccinerat dig mot sjukdomar i det land som du ska resa till.

Prisförändringar

I händelse av att våra underleverantörer och samarbetspartners, exempelvis restauranger, hotell mm oannonserat förändrar sina priser kan mindre tillägg förekomma. Du har dock alltid ett val att avstå och därmed helt slippa betala för den specifika kostnadsposten.

Minimal miljöpåverkan

Foto Magica arbetar sedan 2019 med målet är att ha 0% påverkan på miljön. Vi har bl.a. till 100% klimatkompenserat vår webb som varje år bidrar med utsläpp motsvarande förbränning av 200 kg. kol. Givetvis klimatkompenserar vi även alla våra resor.

Utöver konventionell klimatkompensation tillämpar vi även noggrann tillsyn av den natur vi befinner oss i samt att vårt avtryck där ska vara i det närmaste obefintligt.

Vi samarbetar med Nature First -The Alliance for Responsible Nature Photography och arbetar med följande principer:

 1. Prioritera naturens välbefinnande framför ditt eget fotograferande

 2. Skaffa nödvändig kunskap om de platser du ska besöka och fotografera

 3. Innan du vidtar en åtgärd, fundera över konsekvenserna. Både kort och långsiktiga.

 4. Var betänksam innan du delar platsinformation om en specifik plats

 5. Se till att du har vetskap om vilka regler och begränsningar som finns i området du rör dig i. Även temporära

 6. Följ alltid Leave No Trace principer

 7. Sprid och utbilda andra om vikten av dessa principer

Vi tror även att dom som deltar på våra fotoresor bryr sig om miljön. Deltagare uppmanas därför från och med 2019 att proaktivt hjälpas åt att ta rätt på och forsla bort föremål som de hittar och som inte hör hemma i naturen, exempelvis olika plaster och metaller.

Kursanmälan nedan. Sista anmälningsdag 5 augusti 2019. Kursen kan komma att bli fulltecknad betydligt tidigare.

 
För & Efternamn *
För & Efternamn