Upplev Färnebofjärdens nationalpark, Bredforsens naturreservat och kusten vid Grisslehamn. 

5-6 oktober 2019

Fånga höstens fyrverkeri vid både skog och hav på denna 2 dagars fotokurs tillsammans med den svenske landskapsfotografen och Tamronambassadören Mattias Sjölund. 

Höst.jpg
 
 

Vi upprepar 2018 års succé

Denna tvådagars workshop i landskap och naturfotografering tar dig via Uppsala till vackra Färnebofjärdens nationalpark, Bredforsens naturreservat och kusten vid Grisslehamn. 

Workshopens höjdpunkter:

 • Handledd tvådagars workshop med fokus landskapsfotografering och post process med både praktik och teori

 • Naturupplevelser vid både lövskog, sjöar och hav.

 • Seminarier och mycket mer

Program

Mattias kommer medverka under hela workshopen och leda samtliga moment. Som guide och ett bollplank kring fotografering samt vid arbetet med bildbehandling av dagens bilder vid samlingen på hotellet under kvällen. Följande essentiella delar finns på programmet:

 • Grundläggande komposition.

 • Arbeta med exponeringstriangeln och olika tekniker som ICM och slutartider

 • Att upptäcka motiven.

 • Arbeta med ljuset

 • Intima landskap

 • Utrustning/teknik

 • Efterbehandling i datorer, delar av utbildning i avancerad post process.

Lördag 5 oktober

Samling Uppsala Central kl. 07:00. Chartrad buss mot Färnebofjärdens nationalpark och Bredforsens naturreservat. På resan upp kommer Mattias att prata mer ingående om vad dagen erbjuder samt vad man bör tänka på.

Väl framme vid 08:00 kommer vi att bli utmanade av naturen att hitta vackra kompositioner i alla vackra höstfärger. Var och en har med sig matsäck som vi vid en gemensam lunch tar runt 12:00 nånstans runt sjön.

Vi dröjer oss kvar till solnedgången och beger oss runt kl. 16:30 mot Grisslehamn och Hotell Havsbaden där vi äter gemensam middag kl 18:30. 

Medans ni äter färdigt påbörjar vi ett seminarium kl. 19:00 om efterbearbetning med historier och inslag från olika fotoäventyr.

Dagens officiella program avslutas kl. 21:00

Söndag 6 oktober

För dom som önskar avgår vi till fots kl. 06:00 för att fånga morgonens första ljus över Ålandshav. Vi återvänder c:a kl 08:00 för frukost och samling samt ett kortare seminarium kring avancerad post process i Photoshop.

Kl. 10:00 Kommer vi att bege oss ut till kustlandskapet för att åter utmana oss själva att hitta nya spännande motiv och arbeta med olika tekniker för att på ett så kreativt sätt som möjligt försöka fånga motiven. Kl. 15:00 är det åter samling på Hotel Havsbaden för avrundning och prisutdelning för helgens bästa bild. Samtliga deltagare kommer även erhålla en Goodie bag med fina erbjudanden och produkter. Dagen avslutas c:a 16:30. 

Buss går tillbaka till Uppsala.

Om Mattias Sjölund/Foto Magica

Mattias Sjölund är främst prisbelönt landskapsfotograf och Tamronambassadör. Han har sin bas i Uppsala men fotar regelbundet i olika svenska och internationella miljöer. Läs och se mer här

Inkvartering

Önskar ni övernatta på Hotel Havsbaden så tillkommer en extra kostnad för det. Priset varierar beroende på om ni vill bo i enkelrum eller dela ett dubbelrum med en annan deltagare. I nedanstående intresseanmälan kommer ni även att kunna anmäla om ni önskar sova där och i vilken form. Kostnad runt 1000 SEK. inkl moms. Slutligt pris meddelas senare och ni kan då välja att avstå möjligheten.

deltagare.jpg

Pris

Pris per person är 3595 SEK inkl. moms.

Efter att intresseanmälan nedan skickats in till oss kommer ni inom en period av 15 veckor erhålla en faktura på 30% av beloppet som ska betalas inom 10 dagar. 

Senast 1 månad innan genomförandet av workshopen kommer ni få en tilläggsfaktura på de resterande 70%, även den ska inbetalas inom 10 dagar. 

Se nedan vad som gäller vid avbokning mm.

Priset inkluderar:

 • Två dagars kurs i landskapsfotografering med Mattias Sjölund, både praktisk och teoretisk del.

 • Tillgång till konferensdel på Hotell Havsbaden för efterbearbetning

 • Middag på lördagskvällen (alkoholfritt dryckesalternativ ingår)

 • Frukost samt lunch på söndagen

 • Busstransport från Uppsala till Färnebofjärdens nationalpark, Bredforsens naturreservat och hotell Havsbaden i Grisslehamn på lördagen samt busstransport från Grisslehamn till Uppsala på söndagen.

 • Moms

Fakta

 • Målgrupp: Fotografer med intresse för att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering.

 • Min/max antal: 10/15

 • Sista anmälningsdag: 5 juli 2019

Att ta med

 • Utrustning: Medtag kamera med normalzoom samt trebenstativ (tri-pod). Om möjligt medtag även ett vidvinkelobjektiv samt eventuell dator. Helst med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Det kommer på plats finnas en del utrustning från bl.a. Tamron att testa, även olika mjukvaror att testa.

 • Klädsel: Ta med varma kläder efter väder och bekväma vattentäta kängor eller stövlar.

 • Medtag även matsäck för dag 1

Så här säger Sandra Karlsson från Växjö. 

Vad hoppas du få ut av workshopen?
Lära mig mer om landskapsfotografering då det är ett relativt nytt område för mig. Ska bli mycket spännande.
Är det något särskilt område du önskar bli bättre på?
Att lära mig jobba mer med ljuset för att få till härliga magiska bilder. På kursen kommer man både få vara med om morgonljuset och kvällsljuset vilket jag ser fram emot.
När du får bestämma helt själv, vad fotar du helst?
Hundar in action. Att få till ett riktigt skarpt och bra foto på en hund i rörelse, det är lycka!

Sandras bilder hittar ni bl.a. här. Vill du ha mer information kring workshopen, se nedan.

Villkor

Inställd workshop pga för litet antal deltagare, vad gäller då?

I händelse av att workshopen inte blir fulltecknad och därmed ställs in så kommer ingen faktura utgå och ni är då heller ej skyldiga att inbetala något. Om ni trots detta inbetalat medel så kommer dessa till fullo returneras senast 10 augusti 2019.

Inställd workshop pga att kursledaren blir sjuk eller av annan oförutsedd anledning ej kan hålla i workshopen, vad gäller då?

Då återbetalas 100% av samtliga eventuellt inbetalda medel. Senast 10 dagar efter att det annonserats via e-post.

Avbbokning skall ske skriftligen och omedelbart då hinder för resa/workshop uppkommer. Avbokning görs till msjolund@me.com

Om du avbokar gäller följande:

 • Om avbokning sker tidigare än 30 juni 2019 återbetalas samtliga eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning sker tidigare än 30 augusti 2019 återbetalas 50% av eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning sker tidigare än 15 september 2019 återbetalas 20% av eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning görs efter 15 september 2019 kommer du att debiteras full avgift, det vill säga 3595 SEK inkl. moms.

Om du har avbeställningsskydd via exempelvis din hemförsäkring kan läkarintyg komma att krävas för att du ska kunna få ersättning från din eventuella försäkring. 

Kursanmälan nedan. Sista anmälningsdag 5 juli 2019. Kursen kan komma att bli fulltecknad betydligt tidigare.

 
För & Efternamn *
För & Efternamn