Oct
27
9:00 AM09:00

Fotokurs -Grundläggande heldagskurs

Intro

Denna grundläggande heldagskurs är för dig som vill lära dig såväl teknik som bildkomposition och ljus. Vi går igenom allt du behöver kunna för att ta ditt fotograferande från autoläget till en ny nivå. Dagen erbjuder både teori och fotoövningar i utomhusmiljö. 

Kursinnehåll

På förmiddagen går vi, utifrån komposition som grund, igenom vad slutartider, iso och bländare innebär och hur det påverkar slutresultatet. Vi fokuserar exempelvis på kort och långt skärpedjup, hur du får känsla av rörelse i bilden mm. Vi tittar på olika typer av objektiv och brännvidder – vad ska man välja och när?

Väl ute omsätter vi våra nyvunna kunskaper i praktiken för att lära oss behärska kameran i manuellt läge. Vi arbetar med olika typer av ljus – med fokus på bildkomposition, så får du mer kreativa bilder.

 Copyright Mattias Sjölund/Foto Magica

Copyright Mattias Sjölund/Foto Magica

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Utrustning

En kamera med möjlighet att arbeta i manuellt läge. Detta gäller nästan samtliga kameror. Om du är osäker kan du höra av dig till mig och fråga. 

Kursledare

Mattias Sjölund/Foto Magica. 

Mattias är en prisbelönt landskapsfotograf och ambassadör för Tamron och NiSi. Han har sin bas i Uppsala men fotar regelbundet i olika svenska och internationella landskapsmiljöer. 

Pris 1250 kr
Tid 09:00-17:00
Plats Uppsala, Uppsala Slott
Antal Deltagare max 12

I händelse av att du önskar så kan vi dela upp betalningen på tre tillfällen räntefritt. Betalning sker mot faktura. 

Anmäl dig via formuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort. 

Namn *
Namn
View Event →