Fotokurs i landskapsfoto. En heldag vid kusten i Grisslehamn.

18 januari 2020 -Vintertema

Fotokurs med Foto Magica -Vinter vid Roslagskusten

Fotokurs med Foto Magica -Vinter vid Roslagskusten

 
 

Om du vill pröva på detta med fotoworkshop, utvecklas som landskapsfotograf alternativt känner att dom större paketen som erbjuds på marknaden är för kostsamma så är denna prisvärda heldagsworkshop inom landskapsfotografering perfekt för dig.

Fotokursens höjdpunkter:

 • Handledd heldagsworkshop med fokus på landskap och havslandskapsfotografering

 • Naturupplevelser vid vackra Roslagskusten

I priset ingår även transport tur och retur Uppsala.

Pris: 1950 SEK inkl. moms per person

Min 5/Max 8 deltagare

Program

På samtliga våra fotoresor och workshops fokuserar vi på:


 • Kamerateknik 

 • 
Bildkomposition


 • Panoramafotografering


 • Bländarinställningar

 • 
Landskapsfotografering med olika brännvidder

 • 
Långa vs korta slutartider

 • Foto med filter

 • Testa på foto med drönare

Vi avreser med egen buss från Uppsala kl. 08:00 och är tillbaka mellan kl. 18:00 och 20:00, beroende på väder och säsong. Väl framme c:a 09:30 kommer vi att befinna oss på Skatholmen som har en mycket vacker och stenig kust. C:a 11:30 tar vi oss tillbaka till Grisslehamn för att äta lunch. C:a 13:15 beger vi oss sedan tillbaka till Skatholmen för ett förhoppningsvis magiskt eftermiddagsljus och kvällsljus.

Vad andra säger!

“Jag har hittills varit med på två av foto magicas fotoresor, först en heldag vid kusten i Grisslehamn och sedan en fantastisk resa till Romsdalen i Norge. Före dessa resor gick jag även en kurs i Lr/Ps för Mattias.

På fotoresorna har man möjlighet att jobba självständigt samtidigt som man har likasinnade runt omkring sig och har hela tiden tillgång att få proffsig och pedagogisk hjälp när man behöver av Mattias.

Jag hade ingen erfarenhet alls av landskapsfoto innan jag följde med på resorna. Men jag lärde mig massor om både fotografering, komposition och redigering, hade jätte roligt och har fått inspiration att vilja lära mig ännu mer. Om ca två veckor åker jag på ännu en fotoresa med Foto magica, en tvådagars höstworkshop. Som jag ser väldigt mycket fram emot.”


-Veronica Vikström Borlänge

Kort om er instruktör

Mattias Sjölund/Foto Magica

Handledare på samtliga kurser, resor och workshops är bland annat Mattias Sjölund som är svensk ambassadör för Lowepro Tamron och NiSi. Han är en passionerad fotograf med fokus på havslandskap och landskapsfoto. Han är representerad av flera gallerister, bl.a. Bonnierägda Nordic Art Gallery (NOA) och Mollbrinks konst. Mattias är baserad i Uppsala och fotar kontinuerligt såväl svenska som internationella landskapsmiljöer.

Att ta med

Utrustning: Medtag kamera med normalzoom samt trebenstativ (tri-pod). Om möjligt medtag även ett vidvinkelobjektiv Det kommer på plats finnas en del utrustning från bl.a. Tamron och NiSi att testa, även olika mjukvaror att testa.

Klädsel: Ta med varma kläder efter väder och bekväma vattentäta kängor eller stövlar. Ni behöver utrymme i packningen för ombyte, matsäck samt kamerautrustning. 

Vad händer efter att jag anmält mig?

Efter att intresseanmälan nedan skickats in till oss kommer ni inom en period av 15 veckor erhålla en faktura på 30% av beloppet som ska betalas inom 10 dagar. 

Senast 1 månad innan genomförandet av workshopen kommer ni få en tilläggsfaktura på de resterande 70%, även den ska inbetalas inom 10 dagar. 

Om anmälan gjorts när det är mindre än en månad kvar kommer hela beloppet at faktureras och ska då vara bokfört på vårt konto senast sista vardagen innan workshop.

Se nedan vad som gäller vid avbokning mm.

Fotokurs med Foto Magica -Roslagskusten i vinterskrud.

Fotokurs med Foto Magica -Roslagskusten i vinterskrud.


Villkor

När blir bokningen bindande?

Bokningen blir bindande så snart du får ett bekräftelsemail att din bokning är registrerad.

Inställd workshop pga för litet antal deltagare, vad gäller då?

I händelse av att workshopen inte blir fulltecknad och därmed ställs in så kommer ingen faktura utgå och ni är då heller ej skyldiga att inbetala något. Om ni trots detta inbetalat medel så kommer dessa till fullo returneras senast för datumet då workshopen skulle genomföras. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Inställd workshop pga att kursledaren blir sjuk eller av annan oförutsedd anledning ej kan genomföra workshopen/resan, vad gäller då?

Då återbetalas 100% av samtliga eventuellt inbetalda medel. Senast 10 dagar efter att det annonserats via e-post. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Avbokning

Avbbokning skall ske skriftligen och omedelbart då hinder för resa/workshop uppkommer. Avbokning görs till msjolund@me.com

Om du avbokar gäller följande:

 • Om avbokning sker tidigare än 3 månader innan återbetalas samtliga eventuellt inbetalda medel minus eventuella redan betalda/beslutade leverantörskostnader.

 • Om avbokning sker när det är mindre än 3 månader kvar är du ersättningsskyldig för 50% av kostnaden, eventuellt inbetalda överskjutande medel återbetalas.

 • Om avbokning sker när det är mindre än 2 månader kvar är du ersättningsskyldig för 80% av kostnaden, eventuellt inbetalda överskjutande medel återbetalas.

 • Om avbokning görs då det är mindre än 1 månad kvar kommer du att debiteras full avgift.

Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Hälsa

Du som resenär ansvarar själv att du är vid god kondition och hälsa vid kursen eller resan. Även att du har vaccinerat dig mot sjukdomar i det land som du ska resa till.

Prisförändringar

I händelse av att våra underleverantörer och samarbetspartners, exempelvis restauranger, hotell mm oannonserat förändrar sina priser kan mindre tillägg förekomma. Du har dock alltid ett val att avstå och därmed helt slippa betala för den specifika kostnadsposten.

Kursanmälan nedan. Sista anmälningsdag 1 december 2019. Kursen kan komma att bli fulltecknad betydligt tidigare.

Namn *
Namn