Möt våren på vackra Österlen & Söderåsens Nationalpark på denna fotoresa tillsammans med David Thompson

ENDAST 1 PLATS KVAR

Precis när bokskogarna lövar är det magiskt i dessa pelarsalar. På denna fotoresa kommer vi utöver vackra bokskogar även uppleva sandstränderna vid Stenshuvud, soluppgången i dom vackra backarna vid Brösarp samt den alltid vackra kusten på Österlen. På denna fotoresa får ett begränsat antal resenärer möjlighet att utveckla sina kunskaper inom foto med fokus på landskapsfotografering och post process med fotografen David Thompson och Foto Magica.

25 & 26 april 2020

Bokskog i april

Bokskog i april

Fotoresan i korthet:

 • Handledd tvådagars workshop med fokus landskapsfotografering och post process

 • Naturupplevelser i vackra lövskogar, kust och hav.

 • Personlig coachning.

fokus på denna resa

David kommer medverka under hela workshopen och leda samtliga moment. Som guide och ett bollplank kring fotografering samt vid arbetet med bildbehandling i photoshop.

VÅrt mål

Vårt mål med denna workshop är att du ska komma hem med fantastiska bilder och med nya kunskaper och insikter i bagaget.

Program

Dag 1

Vi möts kl. 08:00 på Malmö-Sturup (MMX) för omedelbar transport till Söderåsen som vi anländer c:a 09:30. Här kommer vi att bli guidade till några av dom bästa platser denna vackra nationalpark har att erbjuda och vi kommer att stanna till skymningen för att få så många fotomöjligheter som möjligt.  

Runt kl 21 anländer vi charmiga Brösarp för natten.

Vi rekommenderar övernattning på Brösarps Gästgiveri. Om intresse finns av detta så kan ni i nedanstående formulär ange det.

Dag 2

Runt kl. 05 kommer dom som önskar att få möjlighet att fotografera Brösarps backar i gryningen. Det finns goda möjligheter till intressant atmosfär och kompositionerna är många. Efter frukost har vi ett tre timmars seminarium i Post Process där David som en av dom bästa delar med sig av sina insikter och arbetsflöde. Därefter beger vi oss till Stenshuvud och dom vackra sandständerna för att resterande delen av dagen botanisera bland den vackra kusten vid bl.a. Vik samt dom kringliggande bokskogarna.

Runt kl. 19 går färden tillbaka till Malmö Sturup, Malmö och Köpenhamn för respektive anslutningar.

Förändringar i programet kan kan förekomma.

om David thompson

David Thompson

David Thompson

David behöver för dom flesta ingen närmare introduktion. Han har en orubbad position som en av dom stilbildande fotograferna inom landskapsfotografering. Han säger själv följande:

“My appreciation for nature has become a deep passion of mine expressed through my photography. My goal as a landscape photographer is to capture an intimate moment and bring the viewer into the scene as if they were standing right beside me. I want to tell a visual story and let your mind journey the world's natural beauty through my images”

-David Thompson

Se fler av Davids bilder här.

pris

Pris per person är 8800 SEK inkl. moms.

Efter att intresseanmälan nedan skickats in till oss kommer ni inom en period av 1-30 veckor, beroende på när anmälan görs, erhålla en faktura på 30% av beloppet som ska betalas inom 10 dagar. 

Senast 1 månad innan genomförandet av workshopen kommer ni få en tilläggsfaktura eller slutfaktura på de resterande 70%, även den ska inbetalas inom 10 dagar. 

Vid sen anmälan kan hela beloppet komma att behöva betalas direkt i anslutning till anmälan.

Se nedan vad som gäller vid avbokning mm.

Priset inkluderar:

 • Två dagars workshop i landskapsfotografering och post process med David Thompson, både praktisk och teoretisk del.

 • Tillgång till konferensdel på Brösarps Gästgiveri

 • Alla marktransporter från och till Malmö Sturup (MMX) och Malmö förenade med genomförandet.

 • Moms

fakta

 • Målgrupp: Passionerade fotografer med intresse för att utveckla sina kunskaper inom landskapsfoto

 • Min/Max antal: 7

att ta med

 • Utrustning Minimum: Medtag kamera med normalzoom samt trebenstativ (tri-pod). Om möjligt medtag även ett vidvinkelobjektiv

 • Klädsel: Ta med kläder efter väder och bekväma vattentäta kängor eller stövlar.

 • Medtag även matsäck, sådant som är lätt att konsumera i fält

 • Dator med Photoshop installerat

villkor

När blir bokningen bindande?

Bokningen blir bindande så snart du får ett bekräftelsemail att din bokning är registrerad.

Inställd workshop pga för litet antal deltagare, vad gäller då?

I händelse av att workshopen inte blir fulltecknad och därmed ställs in så kommer ingen faktura utgå och ni är då heller ej skyldiga att inbetala något. Om ni trots detta inbetalat medel så kommer dessa till fullo returneras senast för datumet då workshopen skulle genomföras. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Inställd workshop pga att kursledaren blir sjuk eller av annan oförutsedd anledning ej kan genomföra workshopen/resan, vad gäller då?

Då återbetalas 100% av samtliga eventuellt inbetalda medel minus eventuella kostnader som redan är tagna, dock max 500 SEK per deltagare. Senast 10 dagar efter att det annonserats via e-post. Däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Avbokning

Avbbokning skall ske skriftligen och omedelbart då hinder för resa/workshop uppkommer. Avbokning görs till msjolund@me.com

Om du avbokar gäller följande:

 • Om avbokning sker tidigare än 6 månader innan 25 april 2020 kan ni fritt avboka

 • Om avbokning sker då det är mindre än 6 månader kvar tills den 25 april 2020 är ni ersättningsskyldig för 50% av priset.

 • Om avbokning sker då det är mindre än 5 månader kvar tills den 25 april 2020 är ni ersättningsskyldig för 80% av priset.

 • Om avbokning görs då det är mindre än 4 månader kvar tills den 25 april 2020 kommer ni att debiteras full kostnad, alltså 8800 SEK.

Inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa ersätts inte. Detta gäller exempelvis köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

Hälsa

Du som deltagare ansvarar själv att du är vid god kondition och hälsa vid kursen eller resan. Även att du har vaccinerat dig mot sjukdomar i det land som du ska resa till.

Prisförändringar

I händelse av att våra underleverantörer och samarbetspartners, exempelvis restauranger, hotell mm oannonserat förändrar sina priser kan mindre tillägg förekomma. Du har dock alltid ett val att avstå och därmed helt slippa betala för den specifika kostnadsposten.

Minimal miljöpåverkan

Foto Magica arbetar sedan 2019 med målet är att ha 0% påverkan på miljön. Vi har bl.a. till 100% klimatkompenserat vår webb som varje år bidrar med utsläpp motsvarande förbränning av 200 kg. kol. Givetvis klimatkompenserar vi även alla våra resor.

Utöver konventionell klimatkompensation tillämpar vi även noggrann tillsyn av den natur vi befinner oss i samt att vårt avtryck där ska vara i det närmaste obefintligt.

Vi samarbetar med Nature First -The Alliance for Responsible Nature Photography och arbetar med följande principer:

 1. Prioritera naturens välbefinnande framför ditt eget fotograferande

 2. Skaffa nödvändig kunskap om de platser du ska besöka och fotografera

 3. Innan du vidtar en åtgärd, fundera över konsekvenserna. Både kort och långsiktiga.

 4. Var betänksam innan du delar platsinformation om en specifik plats

 5. Se till att du har vetskap om vilka regler och begränsningar som finns i området du rör dig i. Även temporära

 6. Följ alltid Leave No Trace principer

 7. Sprid och utbilda andra om vikten av dessa principer

Vi tror även att dom som deltar på våra fotoresor bryr sig om miljön. Deltagare uppmanas därför från och med 2019 att proaktivt hjälpas åt att ta rätt på och forsla bort föremål som de hittar och som inte hör hemma i naturen, exempelvis olika plaster och metaller.

Sista anmälningsdag för denna resa är 1 november 2019. Men workshopen kan bli fulltecknad betydligt tidigare

Namn *
Namn